-
Wybieram się z przyczepą do Czarnogóry w 2006 z dzieciakiem 6 lat. Może ktoś też się tam wybiera, to razem będzie weselej. A może ktoś może mi coś ciekawego powiedzieć w sprawie przejazdu przez Serbię i samych campingów w Czarnogórze ?
Remek
-
Planujemy wyjazd z przyczepą do Czarnogóry z dziećmi 8 i 11lat. Planujemy również odwiedzić przy tej okazji Albanię. Mam znajomych którzy tam byli i jest OK.
-
a jak tam z cenami? to może tez bym się wybrał z dzieckiem 2 l.,około 1-15 lipiec 06 r.mój e-mail agar77@wp.pl.
-
Do Adama - nie mogę wysłać maila - sprawdź proszę adres
Remek
-
Do Adama - spraqwdź proszę swój adres mailowy podany wyżej - ie mogę wysłać wiadomości
Remek
-
Witam!
Też planujemy wyjazd do Czarnogóry w lipcu lub sierpniu 2006 r. Padło pytanie o ceny - to jest kraj tańszy niż Chorwacja, więc dla przeciętnej polskiej kieszeni nie powinno być tragedii, a nawet twierdzę, że wakacje tam wychodzą taniej niż w Kraju. Teraz konkrety pokoje 2-osobowe można znalezc już od 5-7 euro za dobę. Jest pewna szansa, że ceny w tym sezonie pójdą w dół ponieważ w czerwcu tego roku będzie tam referendum w sprawie Kosowa. Nie wywoła to zapewne żadnych niepokoi ale będzie sprzyjać zachęcaniu turystów poprzez obniżanie cen. Czarnogóra to mały kraj wielkość w przybliżeniu jak woj. małopolskie, liczba mieszkańców 620 tys. długość linii brzegowej 293 km.
Chętnie nawiążę kontakt z osobami zainteresowanymi wakacyjną wyprawą do tego kraju. Mój mail: t1280@o2.pl
-
to co kto chce jechac w czerwcu na camping do czaenogóry ja juz chyba podjełem decyzje w razie czego zawsze mozna uciec do chorwacj
-
to co kto chce jechac w czerwcu na camping do czaenogóry ja juz chyba podjełem decyzje w razie czego zawsze mozna uciec do chorwacj
-
Też jedziemy do Czarnogóry między innymi w okresie od 15.06. na miesiąc.
-
my chcemy jechac na początku czerwca(to ma kilka zalet nie ma tłoku jest taniej)po drodze zatrzymac sie wparu miejscach-w koncu pozwiedzac Dubrownik mamy o tyle dobrze ze wyjezdzamy co naj mniej na 3 tygodnie wiec na dojazd chce poswiecic pare dni docelowo chyba camping-neptun koło velikiej plazy za radą REMKA(POZDRAWIAM)wiec moze na kilka przyczep
-
czy ktoś wie, czy Neptun jest blisko plaży (nad samym morzem) i czy w okolicy (Ulcinj) jest bezpiecznie ?
Remek
-
Romek jak dobrze pamientam to ten camp leży blisko plaży obszerny pusty tani po drugiej stronie domki parę km dalej plaża cocabanana 3 e wstęp w tym 2 leżanki i parasol lub bezpłatne plaże ale ja mam lepszy camp ludzie życzliwi 0 problemów Mirek N.T
-
Wstep i parking na plaze Copacabana jest darmowy. Parasol i lezak kosztuka 3 euro.
Bardzo blisko kempingu Neptun jest tez plaza ktora jest ok.
W Ulciniu sa jeszcze kempingi: Tomi, Ada Bojana. W tej chwili proponuje Neptun.
W Ulciniu jest bezpieczenstwo podobne do tego w polsce.
My np. mamy dom w Ulciniu juz 27 lat i prawie nigdy nie zamykamy auto na klucz.
-
MIRKU NAPISZ O TYM KEMPINGU KTÓRY JEST LEPSZY OD NEPTUNA A DO WSZYSTKICH JA TEZ MOGE JECHAC 15 CZERWCA FAJNIE BY BYŁO ZEBY NA KEMPINGU BYŁO NAS WIECEJ Z POLSKI MOJA 7 LETNIA NATALIA POWIEDZIAŁA ZE JAK NIE BEDZIE MIAŁA Z KIM SIE BAWIĆ TO WRACAMY POZDRAWIAM
-
MILAN NIE WIEM CZY TY PRZYPADKIEM NIE NAZYWASZ SIE KOSONOVIĆ JESLI TAK TO GRATULUJE WASZA STRONA DOTYCZĄCA CZARNOGÓRY JEST REWELACYJNA GDYBY NIE TO ZE JEZDZE Z CAMPINGIEM TO CHETNIE BYM ZATRZYMAŁ SIE U WAS (CHOC NIE WIEM CZY NIE WARTO ZAPARKOWAC AUTO Z PRZYCZEPA I NOCOWAC U WAS)
-
Ktoś pytał o jazdę przez Bośnię. Przjechałem tę trasę 2 razy. Raczej nie polecam. Trochę mniej km ale czasowo wychodzi kiepsko.W Bośni jest Ok, płasko, w Serbii trochę stania na granicy, drogi dobre. W Herzego są naprawdę trudne góry, jazda bardzo wolna 30 km/h, spalisz więcej oleju niż benzyny.Brak barierek, wszędzie malownicze przepaści, kierownicę ściska się ze strachu tak,że po nogach kapie woda.Na każdą górkę wjeżdża się przez godzinę, prawie na szczyt, po stromych wąskich drogach po to aby za chwilę zjechać- a w efekcie w linii prostej zrobiło się 10 km. Jeśli lubisz naprawdę ryzykowną jazdę to jest to trasa dla Ciebie- jeden raz w życiu napewno warto przejechać tę trasę widoki są niezapomniane.
-
Ktoś pytał o jazdę przez Bośnię. Przjechałem tę trasę 2 razy. Raczej nie polecam. Trochę mniej km ale czasowo wychodzi kiepsko.W Bośni jest Ok, płasko, w Serbii trochę stania na granicy, drogi dobre. W Herzego są naprawdę trudne góry, jazda bardzo wolna 30 km/h, spalisz więcej oleju niż benzyny.Brak barierek, wszędzie malownicze przepaści, kierownicę ściska się ze strachu tak,że po nogach kapie woda.Na każdą górkę wjeżdża się przez godzinę, prawie na szczyt, po stromych wąskich drogach po to aby za chwilę zjechać- a w efekcie w linii prostej zrobiło się 10 km. Jeśli lubisz naprawdę ryzykowną jazdę to jest to trasa dla Ciebie- jeden raz w życiu napewno warto przejechać tę trasę widoki są niezapomniane.
-
Czy ktoś był w Ulcinju u Kosanoviczów?
-
Czytałam ze ktoś był i wrócił straszanie niezadowolony, chyba o kasę poszło( nie pamiętam...) a inni- przeciwnie- zadowoleni, poczytaj:
http://przewodnik.onet.pl/4,32,8,220916,0,0,forum.html
-
Niezbyt ciekawe rzeczy tam piszą na temat Ulcinj i Kosanoviczów. Czy to jest prawda?
-
AUTOWILK-u, tak to moja strona! Dziekuje i pozdrawiam!
Niestety nie ma u nas miejsca na przyczepe...
P.S. Co do tego co o nas pisza na forum to nie jest zbyt ciekawe...oczywiscie mielismy i gosci ktorzy nie byli zadowoleni ale te dwie osoby ktore pisza na tym forumie to hm...naprawde "cos innego". Nie chodzi o kase, przynajmniej nie tylko o kase, ale mysle jest to jest nieciekawe dla innych turystow i nie bede o tym pisal.. Na szczescie wiekszosc polakow ktorzy przyjezdzaja do nas na wakacje to mily ludzie i mamy mile wspomnienia.
P.P.S. Na stronie http://www.odyssei.com/forum/index.php?showtopic=8744&st=40
mozecie przeczytac troche o temacie
-
To jest lista kempingow:
http://www.visit-montenegro.org/english/smjestaj/skampovi.htm
-
niestety ta lista kempingów sie nie otwiera MILAN napisz jak mozesz cos o campingach w czarnogórze czy cos sie zmienia ja szukam jak najlepszego campu kocham takie zeby były przy samej plazy zeby siedzac wieczorem przed przyczepa patrzec w morze słyszalem ze ten NEPTUN JEST JEDNAK DOS DALEKO OD PLAZY POZDRAWIAM PS.NIE PRZEJMUJ SIE TAK ZŁYMI OPINIAMI NA FORUM WIESZ NIEKTÓRZY SA ZAWISTNI JA SŁYSZAŁEM O WAS SPORO DOBREGO POZDRAWIAM
-
A ZAPOMNIAŁEM SIE PODPISAC PIOTR CZYLI AUTOWILK
-
"ANTON"
- It is located at Velji Vinogradi, near beach Slovenska Plaza
- Owner: Rucovic Stanko
- Capacity: 30 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 457-157
"JAZ" - Jaz
- It is located in the immediate background of the beach Jaz
- Capacity: 100 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 451-699
"OLIVA" - Budva
- Jadranski put 63, 200 m from the sea
- Owner: Knezevic Risto
- Capacity: 30 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 451-841; 458-841
"BUDVA" - Budva
- Majinskii put 33a
- Owner: Knezevic Risto
- 30 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 457-614
"AVALA" - Becici
- Jadranski put bb, Borete, 200 m from the beach
- Owner: Ivanovic Vaso
- 300 camping units
- Restaurant, terrace.
- Tel: +381 (0)86 453-941
"CRVENA GLAVICA" - Sveti Stefan
- It is located in an olive groove, in the vicinity of the Sveti Stefan hotel, 50 m from the sea
- Capacity: 2 200 camping units, other accompanying facilities
- Two restaurants
- Tel: +381 (0)86 468-302
"BULJARICA" - Buljarica
- It is located right by the beach.
- Owner: Armenko B.
- Capacity: 200 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 461-215; 461-212
"MASLINA" - Petrovac-Buljarica
- It is located near the beach, 350 m from the sea
- Owner: Zaradic Petar
- Capacity: 200 camping units, other accompanying facilities
- Tel: +381 (0)86 461-215, 461-216
Automobile camp ZELENIKA
- It is located in the place called Zelenika, 50 m from the sea
- 80 camping units which can accommodate 250 people
- Water, electricity and gas connections
- Tel: +381 (0)88 43361
STOLIV
- Located in the place called Stoliv, 10 km away from the town of Kotor
- Capacity: 17 camping units
- Tel: +381 (0)82 12-415
MORINJ
- Located in the place called Morinje, 20 km away from the town of Kotor
- Capacity: 17 camping units
- Tel: +381 (0)82 72-603; 346-346
CAMPSITE "LOVCEN"
- Owner: Stevovic M.
- It is located on the way to Lepetane 3 km from the town center
- 30 camp trailers, 10 shower cabins, hygienic restrooms
- Tel: +381 (0)82 686-110
CAMPSITE "OLIVA"
- Owner: Antovic J.
- It is located in the place called Radovici, 11 km from the town center
- 10 camping units, shower cabins, hygienic restrooms
- Tel: +381 (0)82 77-332
"NEPTUN"
- Located on "Velika plaza" beach, 150 m from the sea
- 60 trailers, 1.200 tent places, it can accommodate 3.000 people
- Restaurant, shop, post office, first aid station
- Tel: +381 (0)85 412-888; +381 (0)69 666-092
"ADA"
- 20 km distance from the town of Ulcinj, located on the Ada island, on the mouth of the river Bojana into the Adriatic Sea. It is a nudist settlement.
- 500 tent places with the capacity for 1000 guests
- Restaurant, tennis courts, volleyball court, water sports
- Tel. + 381 (0)85 411-351; 411-716
"VALDANOS"
- It is located at Valdanost, about 3 km far from Ulcinj.
- 200 camp units with capacity for 600 guests
- Restaurant, dosco, pst office, shops, tennis courts, football court, basketball court, mini golf court,volleyball court, waterpool
- Tel. + 381 (0)85 412-947; 412-052
- Fax: +381 (0)85 412-126
-
Autowilku, tak naprawde ja nie polecam zadnych kempingow w Czarnogorze bo sa zaniedbane. Mam nadzieje ze w tym roku beda troche lepsze... Neptun nie jest przy samym morzu bo to jest taka okolica. Gospodarz powiedzal mi ze na ten sezon zrobi remont kempingu. Ada Bojana jest kemping dla naturystow jest blisko morza ale w tym roku BARDZO zaniedbany i drogi (wyglada ze chca zniszczyc kemping aby go sami kupili bo cala Ada bedzie na sprzedaz.
Wiem ze w Budvie kemping jest niedaleko morza, jest widok na morze.
Kemping Valdanos niedaleko Ulcinia mam na fotografjach ktore moge wyslac. To jest zatoczka niedaleko gaju oliwnego (mozna powiedziec ze jest w gaju oliwnym).
-
MILAN JAK MOZESZ TO PROSZE RZYSLIJ MI TE ZDJECIA NA ADRES BIURO@AUTOWILK.PL z góry dziekuje pozdrawiam i bardzo dziekuje jak kiedys bede w twoich stronach przyjezdzam do ciebie z POLSKIM PIWKIEM
-
Prośba do Milana!
Czy mógłbyś przysłać mi zdjęcia z campingu Valdanos o których wspominasz wyżej. Będę Ci bardzo wdzięczna. Ja również wybieram się w okolice Ulcina pod koniec czerwca i szukam jakiegoś przytulnego miejsca na campingu. Mam nadzieję, że mi się uda pomimo niezbyt dobrych opinii na temat czarnogórskich campingów.
-
Wybieramy się w kilka przyczep w lipcu do Czarnogóry. Chorwację już zjeździliśmy więc czas na coś nowego. Jeżeli ktoś chce się przyłączyć to proszę o kontakt. Wyjazd na ok 2 tygodnie, jadą z nami dzieci (od 8 do 12 lat). pozdrawiam
-
W zeszłym roku, podobnie jak część szanownych piszących przede mną, urlop spędziłem w Chorwacji. Poza kiepskim zwykle skalistym dostępem do morza wszystko poza tym było super! Słońce, ciepło, zapach powietrza - jak przystało na śródziemnomorski klimat - jest tam wszystko, co potrzebne do wakacyjnego leniuchowania. W tym roku planujemy Chorwację i dalej właśnie Czarnogórę. Ruszamy w ostatnim tygodniu czerwca, na trzy tygodnie. Najpierw przez ulubioną Słowację (tanio i przytulnie), Węgry (tym razem wschodnią stroną-w poszukiwaniu cieplicowych basenów), Chorwacja (już bez Istrii i bez Plitwickich Jezior-są super, polecam), koniecznie Dubrownik (nie dojechałem poprzednio-przez zbyt duży zapas węgierskiego wina :). Czarnogóra ponoć tańsza od Chorwacji i bardziej dzika więc fajnie, ale właśnie zderzyłem się z problemem znalezienia dobrego campingu. Stąd prośba do Milana lub Autowilka, jeśli możecie prześlijcie mi zdjęcia o których wspomniał powyżej Milan. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich z campingowy zawołaniem: czuj duch :) jaroslaw.marciniak@poczta.onet.pl