Tropical Islands
4 lutego 2007, 00:00
-
Witam,czy był ktos w Tropical Islands w Niemczech - czekam na opinie
-
Bylam.Widzialam.Wiec moge troche o tym opowiedziec.Niesamowite miejsce.Przepieknie.Mnostwo ludzi i atrakcji .Ceny nie takie tragiczne .Obiad od 6,50 za zestaw z piciem.Za 10 euro mozna juz najesc sie do syta.Liczne sklepy z pamiatkami,ale tam dosc drogo.Na przylkad zwykly kubek z napisem tropical island za 4 euro ,breloczek 4 euro,czapka z daszkiem 10 euro.Napewno wybiore sie tam jeszcze raz ,bo 9 godzin pobytu to stanowczo za malo.
-
czy oprocz oplaty za wstep, placi sie tam jescze za korzystanie z atrakcji w srodku??
-
Placi sie tylko dodatkowo za zjezdzalnie (1,5 euro) .
-
Ale napewno warto.Zjezdzalni jest kilka ,sa krete i proste .Bilet odbija sie chipem i mozesz jezdzic do woli .Przy wyjsciu placisz za zjezdzalnie i jedzenie a przy wejsciu bilet wstepu .Pozdrawiam.
-
To jest strona internetow tego osrodka: www.my-tropical-islands.com w prawym gornym rogu mozna sobie jezyk polski zalaczyc i dowiedziec sie wszystkiego co kogo interesuje!
-
czy na zwiedzenie całej tropikalnej wyspy wystarczy jeden może nawet nie cały dzień???prosze o odpowiedzieć od osób które sa już obeznane w tym miejscu....:)
-
Ja tez tam byłam jest fajnie morze nie jest takie wielkie jak pisza laguna jest fajna ale nie wiem czy to prawda ale ponoć som jkaieś podwodne tunele jak to prawda to odpiszcie i powiedzcie gdzie sa ta wyspa zrobiła na mnie wrażenie ale tez byłam w Czechach w Liberzu tam też było bardzo fajnie
-
Najciekawsze parki wodne w Niemczech: http://www.niemcy-turystyka.pl/PLK/kultura_sztuka/kapieliska.htm
-
witam chcialabym tam pojechac z dzieckiem ale boje sie ze nitrafie tam sama jezeli ktos byl to prosze o informacje jak dojechac.
-
to zalezy z kad chcesz tam jechac!
-
TO RAJ NA ZIEMI!!!
-
WSZYSTKO O TROPIKAN ISLAND[Prawie] Cóż można rzecz o Tropikan Island w raz z klasa byłem tam jakieś pół roku temu jadąc tam byliśmy bardzo podekscytowani w końcu wielu widziało jak to wygląda na ulotkach i w internecie. Niestety po dojechaniu na miejsce nasze miny opadły i byliśmy trochę zawiedzeni gdyż z zewnątrz wydał nam się nie aż tak ogromy ten ośrodek wypoczynkowy, ale nie to było najgorsze kiedy weszliśmy do środka to już w ogóle zrobiło nam się żal gdyż w środku wygląda na jeszcze mniejsze. A co najlepsze nie daliśmy się nabrać na chwyt marketingowy w którym mowa o zakazie wnoszenia jakiego kolwiek jedzenie itp. spokojnie przed bramki przeszliśmy z wypełnionymi plecakami jedzeniem.... Jeśli ktoś będzie miał ochotę pojechać to podam wam kilka porad: po 1. przez cały pobyt co pewien czas zwracajcie uwagę czy macie na ręce identifikator który otwiera waszą szafkę i jest waszym kontem mi po pierwszych 5minutach po wejściu udało się go zgubić... na szczęście była tam też grupa z innego miasta polski i jeden z chłopaków go znalazł i udało mi sie go odzyskać cały haczyk tkwi w tym iż te paski(identifikatory) na rękę są bardzo luźne przez co nawet zwykły skok do wody może spowodować zsunięcie się opaski. Myślicie że czemu aż tak wysokie ceny są za zgubienie go? sięgają po 50-100 Euro. Co do atrakcji to nie można zaprzeczyć że jest co podziwiać choć ja polecam pooglądać co jakiś czas scenę na której są różne występy :] naprawdę warto najbardziej wspominam magika którego z kumplami obserwowaliśmy i przez pewien czas wydawało nam się że wiemy jak wykonuje poszczególne sztuczki do czasu gdy zrobił sztuczkę z którą mieliśmy problem do rozgryzienia :D wtedy nas bardzo zaciekawił. Na basenie mamy możliwość zjeżdzania z wielkich rur kilku metrowych a nawet kilku nastu :] je szczególnie polecam koszt to tylko 2euro cały dzień a najwyższa rura daję popalić oczywiście dzieci lepiej aby nie spływały gdyż nawet mój kumpel (19lat) skręcił sobie nogę, tak więc trzeba uważać bo osiąga sie tam niewiarygodna szybkość. a z wad to jeszcze mogę tylko tyle dodać że wiele atrakcji jest dla dzieci a najgorszy jest największy basem bo największa głębokość to max 1,70-1,75m i woda w niektórych miejscach na prawdę była bardzo gorąca. Co do cen do pasowanych do klientów to nie wiem czy warto choćby hamburger kosztuje około 4-5euro napoje i drinki też są bardzo drogie. a ubikację promują bezpieczny sex bo do około gdzie byśmy nie spojrzeli spostrzegli byśmy prezerwatywy chyba 2euro sztuka. Imprezy w Tropikan Island rozpoczynają się od godziny 17:00-18:00 więc jak już ktoś będzie jechał to polecam aby zostać do zamknięcia :] jedyne atrakcję typu jakieś widowiska itp możemy zaobczayć na scenie czyli - tańce, akrobację, magię, śpiew, sztuczki, i zabawnych ludzi a także na głównym basenie coś w stylu aeurobiku dla kobiet :] tyle że na wodzie. Ogólna ocena z mojego wyjazdu to 4,5/10
-
pytanie. czy można jechać w ciemno czy też raczej rezerwować bilety?
-
Tam raczej rzadko nie ma wolnych miejsc, choć dobrzę było by sie dowiedzieć czy w danym dniu niema czasem wycieczek itp bo wtedy pewnie usłyszy sie odmowe czy coś.. my jak jechaliśmy to w pierwszej kolejności zgłaszalismy rezerwację.
-
ile kosztuje taki bilet do tego parku?? dla osoby dorosłej i młodzieży powyżej 14 lat i 17 ?? gdzie trzeba je rezerwować.... gdzie się śpi bo przecież nie zwiedzi się chyba tego w jeden dzionek... a widziałam na online że są tak jakies "noclegi namiotowe"
-
czy ma ktos moze piosnke albo chociaz tytul tej z najnowszego schow o 4 zywiolach ? tej z tego o powietrzu co tancza jak ptaki na bialo ubrani ???? bylabym baaardzo wdzieczna gdyby ktos mogl przeslac mi na maila :) klarcia01@interia.pl z gory baardzo serdecznie dziekuje :) pozdrawiam
-
Czy ktoś był w strefie saun i masaży, tzw. Wellness? Jeśli tak to czy możecie opowiedzieć swoje wrażenia i wyrazić opinię na temat oferowanych tam zabiegów i cen, bo pomimo zapłaty za wstęp to dopłaca się za pewne usługi, tak? I czy za 50euro wyżywię się tam przez 20 godzin xD? Zaznaczam, że ogólnie mam małe zapotrzebowania...:D
-
Sandrusia, przede wszystkim weź własne żarło, bo ich tamtejsze jest mocno plastikowe, jedyne co ludzkie to śniadania, na zasadzie szwedzkiego stołu, wybierasz co chcesz i jest w miarę smacznie. Myślę zę za 25euro się najesz na te 20godzin. Z tych Wellness nie korzystałem, więc nie odpowiem. Jedyne co wiem z tych tematów, to solaria o wiele lepsze niż u nas. ogólnie miejsce na 5+, polecam.
-
Gainax napisał Imprezy w Tropikan Island rozpoczynają się od godziny 17:00-18:00 więc jak już ktoś będzie jechał to polecam aby zostać do zamknięcia :] O jakim Ty zamknięciu mówisz kolego, tam się wszystko odbywa non stop, obiekt jest otwarty cały czas 24h/24h . Chyba troszkę pokrzywdziłeś to miejsce, lub jesteś za wybredny. Jeśli miałbym oceniać w skali do 10 tak jak Ty, to dałbym 8,5/10.
-
Czy w cenę biletu wchodzi nocleg pod namiotem?
-
Czy w cenę biletu wchodzi nocleg pod namiotem?
-
Mam kilka pytań 1.Czy opłaca się jechać na dobę, czy nie będę się tam nudzić po 4 godz.? 2.Czy rzeczuwiście jest niebezpiecznie na wielkiej zjeźdżalni, że można się połamać? 3.Pytanie poprzedniczki, czy w cenę biletu wchodzi nocleg pod namiotem?
-
Byłam w strefe welllness. Kosmos! Tutaj już nie wiadomo czy jesteś w hali, czy w prawdziwych tropikach...Cuuudooo!
-
Widzę, że ktoś tu nam usunął 3/4 forum ;) no trudno. Może to lepiej. Wszyscy przesadziliśmy i teraz zaczynamy od nowa. Nie będę komentować Tropical Islands - zajrzyjcie po prostu na www.tropicalislands.blog.onet.pl - komentarze mile widziane...
-
OBSLUGA TRAGICZNA,A NAWET MASAKRYCZNA MAJACA OBCOKRAJOWCA GDZIES.PO ZA TYM CALKIEM CALKIEM DZIECIAKI MAJA RAJ na ziemi.ogolnie nie jest to tak duze jak na reklamach no i te spoty reklamowe tez tak nie wygladaja.ogolna moja ocena 5/10
-
Metamorfoza TROPICAL PARTY 05.06.2009 Miejscówka - Klub Rabarbar ul.Wita Stwosza 3, Wrocław Zapewniamy wiele atrakcji :) Super konkursy z nagrodami m.in. do zgarnięcia WEJŚCIÓWKI NA TROPICAL ISLANDS koło Berlina :) Zapraszamy :):):)
-
Należy też przypomnieć że we wszystkich saunach niemieckich chodzimy na golasa Więc TI również. To ważne dla tych bardziej pruderyjnych , którzy się tam wybierają. Głupio jest jak cię ktoś wyprasza a pozostali patrzą na ciebie jak na wieśniaka-czkę :)
-
ćpalnia, ruchanie i złodzijstwo....
-
Odradzam, strata czasu i kasy, polecam aquaprak we Wrocławiu lub w Polkowicach albo Liberec w Czechach
Ostatnio odwiedziłeś...