-
Bylimy na Węgrzech w Hajduszoboszlo w zeszłym roku na campingu przy kšpielisku razem 5 osób.
W zeszłym roku bardziej opłacało się wymieniać walutę na Węgrzech w bankach niż robić to w Polsce w kantorach.Jeżeli dobrze pamiętam to za 100 marek można było otrzymać przy wymianie w banbku ok.13.000 forint .Obecnie mamy euro i nie mam pojšcia jaki jest kurs na Węgrzech.
Odnonie kwater prywatnych w Hajduszoboszlo to z tego co wiem nie ma żadnego problemu.Łapacze stojš już przy wjedzie do miasta. Ceny w roku ubiegłym od 10 marek w górę za osobodzień.
-
Będšc wzeszłym roku w Hajduszo... na kwaterach spisałem ceny campingu tego przy lotnisku.
- opłata za miejsce 650 Ft
- auto,przyczepa, pršd 1100 Ft
- osoba 650 Ft
- opłata kuracyjna (chyba klimatyczna) 250
Bilet na baseny 400 Ft (dla osób zameldowanych).
Włanie rozmylam czy nie wybrać się przyczepš do Hajduszo. Bardzo dokładne ceny usług samego kompieliska można znaleć:
www.herkulesexpres.pl
-oferta
-węgry
-Hajduszoboszlo
-cennik usług kompieliska
Pozdrawiam. Miłego wypoczynku.
-
Dzięki, dzięki dla Wiesława doskonałe informacje - ceny kempingu i wejscia na baseny - a jakie tam sa warunki sanitarne bo jak policzyłam to nie jest wcale tani dla rodziny 2+1+samochód+przyczepa+wejscia na baseny to bedzie ponad 20 euro sporo - moze sš tańsze kempingi - pozdrowienia
-
Standard camp. jest doć wysoki. W węgieskiej kategorii najwyższe trzy gwiazki. Camp. przylega bezporednio do kšpieliska. Brak bariery językowej. Wszyscy mówiš po polsku. Więcej o kompleksie można się dowiedzieć na bezporedniej stronie: www.hajduszoboszlogyogyfurdo.hu. Od pewnego jednak czasu polska wersja językowa nie otwiera się w pełni. Miejscowoć bardzo popularna wród polaków. W kantorach można wymieniać złotowki o kursie korzystniejszym niż w polsce. Wieczorem główny deptak tętni życiem do póżnych godz.
-
Poraz pierwszy wybieram się przyczepš w gronie rodzinnym nad Balaton lub inne jezioro.Czy mógłby mi ktos polecić sprawdzony w miarę niedrogi kamping. Za wszelkie informacje z góry dziękuję..
-
W Miszkolcu sš piękne termy w jaskiniach oraz kompleks basenów. Niestety kemping obok, jest doć marny, sanitariaty, do remontu, za to tani. Otwarty pod koniec kwietnia Ale warto wpać chociaż na dwa dni. Na Węgrzech kompleksy basenów otwierajš dopiero koło 5 maja, więc jeli w długi weekend będziecie w Budapeszcie, a szukacie otwartego basenu na zewnštrz to w hotelu Gellert, ze sztucznš falš. Jednoczenie sš tam termy nie koedukacyjne. Dzieci niech zostanš na basenie, widoki w termach lekko nieapetyczne. Widoki nagich babć, mogš wstrzšsnšć nie tylko dziećmi
-
Byłem w Hajduszo.. Kemping obok kompleksu basenów (wejcie bezporednie). Wykupujšc pobyt na kempingu kupujemy jednoczenie wejciówkę na baseny. Ma ona tę zaletę, że można wchodzić i wychodzić dowolnš iloć razy. Dodatkowo jest dostępny duży basen (tor 50m) niewidoczny z kompleksu (przy wejciu na kemping). Latem można zabrać płyn antykomarowy. Nie ma tego dużo ale zawsze co lata. Sanitariaty ok. W recepcji oferujš lodówkę (miejsce na przechowanie). Jeden minus. Na polu namiotowym miejsca jest w zasadzie dużo a na basenach dużo jest - ale ludzi!!! Po prostu ciasno. Ten, kto taki gwar lubi - znajdzie zadowolenie
-
wybieram sie do Balatonfoldvar. wiem, ze jest tutaj jeden adres z tej miejscowosci, ale jesli ktos zna inne kampingi z tego miasta lub z okolic, to bylbym wdzieczny za informacje
-
Ciekawie jest w Tiszaujwarow wejcie na baseny wtamtym roku kosztowało na polskie 15zł doroli dzieci 6zł za cały dzień.
Sš baseny termalne i ze zwykłom wodš jest też sztuczna fala i 2wie zjeżdzalnie basenów jest około 12. przy basenach miało być uruchomione pole campingowe opłata basenów miała być wliczona w pole campingowe.Ja jade zawsze z przyczepš ale zawsze stacionowałem 8km dalej w polgarze gdzie sš 3 baseny termalne w tym jeden kryty, jest to mała i cicha miejscowoć.Było tam najtańsze pole campingowe w okolicy. Dojazd z Sšcza Piwniczna,Presow,Koszyce,Miszkolc,teraz w stronę Debreczyna jest to przy drodze nie idzie nie trafić.Odległoć z Sacza 280km.Jakby co majl
-
Mam pytanie interesuje mnie camping w Egeze podobno jest, moze ktos tam byl albo jakas strone gdzie to moge znalesc dzieki.
-
Mam pytanie interesuje mnie camping w Egeze podobno jest, moze ktos tam byl albo jakas strone gdzie to moge znalesc dzieki.
-
http://www.campingshongarije.nl/oko-park/oko-park-camping.htm
-
Proszę o opinię na temat kempingu NYÍREGYHÁZA-SÓSTÓFÜRDŐ. Znajomi zaproponowali nam ten kemping, ponoć dużo tańszy i mniej tłoczny od dotychczas odwiedzanego przeze mnie Hajduszoboszlo. Czy ktoś odwiedzał to miejsce?
Już 2 razy byliśmy w Hajduszoboszl, to miejsce mogą polecić.
-
Ja na Węgrzech byłem już cos pewnie około 50 razy, byłem w takich miejscach jak : Sosto, Miszkolc, Mezokeweszt, Hajduszoboszlo, Sarospatak. Oczywiście na kempingach. Moim zdaniem najlepiej jest w Hajduszoboszlo, pod każdym względem. Baseny są bezkonkurencyjne, kemping też jest naprawdę bardzo dobry i przyjemny. Łatwo się dogadać bo właściwie Hajduszoboszlo jest Polskim miastem :P
Polecam gorąco, HAJDUSZOBOSZLO :D
-
@Asia@
Przepraszam, że nie napisałem nic o Sosto, bo dopiero teraz zauważyłem ten post. Więc. Dla nie wymagających może być Kemping, ok ale dla tych, którzy żadają czystości i czegoś więcej niż kawałka pola na na namiot to raczej nie polecam. Baseny są wręcz nudne, bo nie ma tam nic ciekawego. W szoto byłem coś 7 razy bo mieszkam przy granicy ze Słowacją więc mam baardzo blisko. Ogólem nie jest żle, ale ja gdybym miał jechac tam jeszcze raz, to jechał bym z bardzo małą chęcią
-
czy ktos byl na slowacji w liptovsky mikulas i ma porownanie z hajduszloboszlo .gdzie jest lepiej?
-
Wczoraj wróciłem z Liptovskyego Mikulasa baseny w Aquaparku Tatralandia rewelacja tylko za wejśce trzeba słono zapłacić na obiekcie jest sporo knajpek a ceny w nich przystępne. Jedyny minus to dużo ludzi. niedaleko jest miejscowość Besenova dla tych, również obiekt z basenami o wysokim standardzie a ceny wstepu niższe. Cały obiekt po rekonstrukcji oddany w czerwcu 2006 r. do użytku. Ceny kwater od 20 SKK. Poza basenami same miejscowości rażą swoją socjalistyczną przeszłością. Poza basenami w okolicy zapora Liptovska Mara i wspaniałe góry.
-
Witam ;)
Planuje własnie wyjazd w sierpniu do Hajduszoboszlo na kamping czy mogłby mi ktoś podać konkretne ceny ile wychodzi w sumie za dzien pobytu czyli koszt rozbicica namiotu + samochod + baseny za osobe dorosłą.
Z gory wielkie dzięki ;)
-
byliśmy w hajduszoboszlo..Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni.Ceny za wejście na baseny są dużo niższe niż na Słowacji.Kwatery ok. 25 zł,za dzieci nie płaciliśmy. Nie wolno płacić dużymi pieniędzmi bo goście z bud strasznie kradną. koleżanka dała sprzedawcy z dużej białej pizzerni 10000 forint a ten wydał jej do 5000 , a gdy zaczęliśmy się dopominać o resztę obrzucali nas butelkami. Rozmieniajcie pieniądze np. w hipermarketach i nie chodźcie do białej pizzerni bo to złodziej, i nie tylko on zresztą.
-
mam prośbę, może mi ktoś polecić jakiś kamping z domkami kampingowymi na Węgrzech? ilo osobowe, ceny, może jakaś strona internetowa.
-
www.wegry.yoyo.pl - zobacz Cserkeszolo na kempingu są domki, w Tiszkecske też powinny być w przyszłym roku domki bo właśnie budują, w Bogacs koło Egeru też masz na kempingu domki,
w Berekfurdo też były domki.
-
Witam.Proszę o pomoc w znalezieniu fajnego miejsca z domkiem do wynajęcia w Hajduszoboszlo w sierpniu.Będę tam jechał wraz ze znajomymi po raz pierwszy i jestem zupełnie zielony.Mój e mail:SBX80@wp.pl
-
Witam . mam pytanie czy nie macie jakiś fajnych pól kampingowych na słowacji najlepiej na trasie z Gliwic na Wegry .
Jakie kampigi sa w miare dobrym standarcie. Wybieram sie z Żoną , 1,5 rocznym dzieckiem i psem i nie wiem jak rozplanowac trasę . napewno chcę pojechać do haiduszeboszlo i nad balaton ale nie wiem gdzie są zatrzymywac . dzięki za posty.
gg 2252260
-
w
-
Witam! ja co roku jeżdże na węgry do miejscowości Kisvarda. 60 km od granicy w Satoraljaujhely / Slov. n. mesto. Świetny camping - wejście na baseny wliczone w pobyt. Sanitariaty ok na terenie campingu są 2 baseny termalne (temp ok 38 stopni), 1 duży basen 50m na 25 m ( z zimną wodą - super), wypasiony brodzik dla dzieci, i duży nowowybudowany kompleks zamkowy - kilka basenów a w to wkomponowany zameczek - z biczami wodnymi, prądami, parasolami wodnymi.zjeżdżalniami, jest też wypaśna sztuczna fala! boisko do siatki i mnóstwo bufetów, parasolek itp.Wszystko odremontowane przez ostatnie 2 lata - super miejsce. Obok campingu ruiny zamku, stadion, tesco, w miejscowości 2 bazary, hurtownia alkoholi:) Ceny za 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, przyczepa, auto, prąd wychodziło w 2006 r ok 100 zł za dobe czyli darmocha!!, na kampingu większość gości to POLACY, no i 1 dniowe wizyty węgrów na basenach. Z Krakowa jest 410 km. Droga - Kraków - Nowy Sącz - Piwniczna - Presov - Vranov n.T.- Trebisov - Satoraljaujhely- sarospatak - kisvarda. fotki dostępne są pod poniższym adresem w necie taki znalazłem
http://www.kisvarda.info/turizmus/varosnezo_seta/strand/index.php
-
Czy ktos byl w tym roku w Sarospatok, chce
się dowiedzieć jak tam jest
-
Jeździłam do Sarospotoku przez 3 lata i jak najbardziej polecam to miejsce! Okoł 6 basenów. To miejsce jest naprawdę świtne!!!
Każdy znajdzie tam cos dla siebie:) Ceny nie sa bardzo wysokie. nie ma bariery językowej a ludzie są bardzo mili. Potrzebuję jakichś informacji na temat Tiszaujwarow bo chcemy tam jjechać w tym roku
-
jade tam jutro przyczepą campingową, z tego co wszędzie wyczytałam, każdy poleca:)
-
Ja też byłem w Sarospatak'u już ze 4 razy. Fajny kemping za małą kasę. Baseny wliczone w pobyt. Przez środek campingu prowadzi taka niby promenada - uliczka wzdłuż której jest mnóstwo kramów, barów, sklepików itp. Na campingu są w sumie 4 baseny z czego 2 z zimną wodą, 2 z ciepłą i jeszcze jest brodzik dla dzieci. baseny z zimną wodą to w przybliżeniu 25x15 m x 1,6 głębokości, i drugi o niestandard kształcie o głębok ok 1,5m (wielkościowo podobnie). Do tego basenu jest fajna kręta zjeżdżalnia. Jest duży kompleks kilku połączonych ze sobą basenów z b. gorącą wodą i jeden osobno z taką ok 32 stopnie. Na terenie camp. mini golf, duże dmuchane boisko do piłki nożnej (śliskie) i boisko do siatki. Ogólnie w dzień jest super ale jak baseny zamkną to wieje straszną nudą. W pobliżu campingu 2 budki-puby z piwem i to wszystko. Do centrum ze 2 km ale tam też zazwyczaj od 18 wszystko zamknięte. Mimo wszystko polecam zwłaszcza ze względu na kase.
-
Czy ktoś był w tym roku na polu namiotowym w Hajduszoboszlo. Jak jest i jakie są opłaty (osoba/noc, samochód, namiot)